Monday, 24 June 2024
17 Dhu al-Hijjah 1445
bluegreengoldred

Article available only in Malay.

Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) merujuk kepada surat pembaca Bakal Pesara Kecewa, Selangor yang disiarkan di dalam akhbar Berita Harian bertarikh 6 Disember 2012.

Terlebih dahulu JPA berasa kesal dan memohon maaf atas kesulitan yang telah dihadapi oleh pengadu. Diakui bahawa terdapat sejumlah panggilan daripada pemanggil yang tidak dapat dijawab memandangkan kadar panggilan masuk yang tinggi. Pada masa yang sama, JPA sentiasa mencari penyelesaian kepada masalah panggilan masuk yang tidak berjawab agar semua pertanyaan dapat dilayani dalam masa yang ditetapkan.

Selain itu, JPA juga terus berusaha untuk memperbanyakkan lagi saluran perhubungan alternatif seperti MySMS 15888, Portal Pencen di http://www.jpapencen.gov.my dan 1Malaysia One Call Centre di talian 03-8000 8000 agar semua pertanyaan, aduan dan cadangan dapat diterima dan diambil tindakan sewajarnya.

JPA bersedia menerima cadangan-cadangan lain yang dapat membantu meningkatkan tahap sistem penyampaian perkhidmatan kepada pelanggan khususnya kepada pesara.


Download Paper Cutting: Feedback Statement: "Operator Sibuk Pemanggil Tak Dilayan"

Corporate Communications Unit
Public Service Department Malaysia
Putrajaya
19 December 2012